perjantai 13. helmikuuta 2015

Onnellinen sairauskertomus ja viikonlopun tiimitreenit

Hiljaiseloa on jonkin verran nyt blogin puolella ollut ihan siitä syystä, että treenikerrat ovat jääneet kipuilevan pään vuoksi vähemmälle.

Onneksi nyt reilun kuukauden jälkeen syy on vihdoin paikannettu ja "ongelma hoidossa".
Paljon tässä töitä pitikin tehdä ja rahaakin harmiksi kului asian selvittämiseen, mutta mitäpä sitä ei oman terveytensä vuoksi tekisi.

Olen käynyt muutamaan otteeseen hierojalla, lääkärissä, jäsenkorjaajalla kertaalleen, fysiatrilla 2 kertaa ja lisäksi kiropraktikolla :D

Alkuun lääkäri diagnosoi minulle jännityspäänsäryn ja tähän söin pariin kertaan tulehduskipulääke-kuurin lihasrelakanteilla höystettynä. Pidin myös salilta taukoa, etten rasittaisi paikkoja. Salille palatessa kipu palasi. Hierojalla kävin muutamaan kertaan ja viimeisimmällä kerralla tuntui olo paranevan. Kipu tosin palasi jälleen salilla. Jäsenkorjaajasta ei varmaan ollut mitään haittaa, mutta ei tähän omaan vaivaani kyllä hyötyäkään. Fysiatri epäili ensimmäisellä käyntikerralla säryn johtuvan vinosta lantiostani tai mahdollisesti ongelmasta liittyen tasaiseen kuorman tuottoon. C1 ja C2 nikamat niskassa aristivat ja tuonne laitettiinkin injektionestettä oletuksella että siellä olisi tulehdus. Lisää taukoa salista.

Palasin salille tauon jälkeen positiivisin mielin, mutta hauiskääntösarja 8kg painoilla sai aikaan jäätävän kivun. Ei muuta kuin kiropraktikolle aika. Aikansa hänkin tutki, mutta ei löytänyt mitään järkevää selitystä, sillä kaula ei ollut hänen tunnustellessa erityisen jäykkä, mikä se yleensä on ponnistuspäänsärystä aiheutuneen kivun jälkeen. Käsitteli kuitenkin nikamia. Keskiviikkona treenasin jalat ja kipua ei tullut niiiiin paljon, mutta edelleen vihloi vasemmalla puolella. Eilen oli sitten tarkistuskäynti fysiatrille. Pitkään pohti mistä kummasta kipu voisi johtua. Onneksi lopulta pystyi huutamaan bingon, kun niskasta löytyi pahasti vihlova kohta :D Kysyin mikä paikka on oikein kyseessä ja C1 nikaman vasemmalla puolella oleva epäkäs-lihaken kiinnityskohtahan se siellä kipuili.

Fysiatri päätti kokeilla faskia-käsittelyä epäkkään alueelle, mutta kun siitä ei apua kipuun ollut, jouduttiin ottamaan hieman järeämmät aseet käyttöön. Kortisonipiikkiä siis tuohon kipukohtaan. En voi sanoin kuvailla, kuinka helpottunut olo nyt onkaan. 5 päivää pitäisi olla salilta poissa ja sen jälkeen kevyesti liikkeelle.

Viime viikonloppuna osallistuin ensimmäisiin tiimitreeneihin, jossa harjoiteltiin poseerauksia ja tehtiin jalkapainotteinen treeni. Oli mukava tavata muitakin tiimiläisiä. Lisäksi tilasin kisakengät, jotta pääsen harjoittelemaan niilläkin kävelyä :)


Vipareita peilisalissa


Peppua avustetussa leuanvetokoneessa


Takareisille kyytiä


..Ja pepulle myös!

2 kommenttia:

  1. Voi taju, miten ärsyttävää! Tiedän todella millaista on kun päänsärky pilaa kaiken. Itselläni on päänsärky ja migreeni ollut ajoittain enemmän riesana, mutta nyt aivan ok tilanne, mikä on helpottavaa. Ihmisen, jolla ei juuri päänsärkyä tai migreeniä esiinny, on varmastikin hankala arvata kuinka paljon se vaikuttaa tekemiseen ja olemiseen. Onneksi syy sinunkin päänsärkyysi selvisi lopulta! Mulla on yksi tuttava, jolla on vuosikaudet särkenyt päätä lähes päivittäin, mikä hankaloittaa tietenkin hänen elämäänsä. Hänen kohdallaan syytä vain ei ole ikinä löydetty vaikka mitä on kokeiltu ja tutkittu. Ei todella käy kateeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on kyllä varsinainen riesa. Tänään pääsen ensimmäistä kertaa treenaamaan, peukut ja varpaat on pystyssä :) Onneksi syy selvisi ja nyt ajattelinkin ottaa säännöllisesti hierontaa ja muutenkin kehonhuoltoa. Tuo on kyllä kamalaa, mikäli mitään syytä ei löydetä :(

      Poista