keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Asiaa huulista

Heipähei!

Tänään olikin sitten salivapaa päivä, mutta koska eilen sain niin hyvin puhtia päivään lenkistä, päätin tänään juosta samanmoisen :) Eli ei muuta kuin 4.05 ylös, vaatteet päälle ja ulos. Tänään oli vähän haasteita taas sykkeiden kanssa, joutui juosta hiljempaa ja silti sykkeet oli korkeammalla kun eilen. Lisäksi sain ihanan kärpäskaverin lenkille. Kirosin tuossa hetki sitten miehelle, että minkä takia kärpäset lähtee pörräämään lenkillä mun ympärillä. Se on harvinaisen ärsyttävää. Hetkeen ei näin ollut käynyt, mutta eiköhän tänään sitten kaveri mukaan tarttunut :D Koitin huitoa, pysähtyä ja hämätä sitä - mutta ei. Sitkeä se oli!

Töihin lähdössä

On taas tullut ajankohtaiseksi mun huulet ja ongelmat niiden kanssa. Kaikkihan lähti liikkeelle viime vuoden puolella, loppu syksystä muistaakseeni. Mulla ei koskaan aiemmin ole huulet rohtuneet. No silloin ne alkoivat rohtua. Talvella tilanne meni todella pahaksi, huulten nahka liuskottui ja jos sitä repi, oli huulet verillä. Jos sitä ei tehnyt, huulet näytti kaameilta. Koitin kaikenmaailman rasvat läpi: Blistexit, Body Shopin hamppuhuulirasvan, Bepanthenit, B-vitamiinia voiteena ja tabletteina, vaseliinia jne.

Jossain vaiheessa netistä asiaa tutkittuani, diagnosoin itselleni huulirasvariippuvuuden ja lopetin niiden käytön. Ongelma ei kuitenkaan poistunut. Syön monipuolisesti, vitamiinin puutoksiakaan ei ole. Kävin hetki sitten kosmetologilla, joka sanoi että kyse ei myöskään ole perioraalidermatiitista, sillä ihottuma ei leviä muualle kasvoihin. Tilanne on siis talvisen rohtumisen lähdettyä pahimmillaan tämä

(kuva maaliskuun lopulta)

Käytännössä huulien kunto on välillä aavistuksen parempi, välillä taas pahempi. Ne siis muuttuvat ihan kirkkaan punaisiksi ja etenkin ylähuulen yläpuoli näyttää siltä kuin olisin liponut huuliani, mitä siis en ole. Lisäksi huulten pinta on vähän auki ja huulet saattavat turvota. Meikillä asiaa voi peittää hyvin, mutta alan olla todella kypsä tähän tilanteeseen :( Huulia kiristää jatkuvasti ja kyllä tämä vaikuttaa jo jokapäiväisiin asioihin, kuten joudun välttämään nauramista, silä se kiristää huulia ja paljon :D En edes halua ajatella tulevaa talvea, jos tätä ei saada hoidettua.

Olenkin melko varma että kyseessä on jokin allergia/yliherkkyys. Vaan mille? Nyt ajattelin kokeilla jättää aamupuuron pois, samoin pastan ja riisin, vaikken niitä paljoa syökään. Kananmuna allergiasta myös luin, joten nekin ovat nyt pannassa. Keliakia ja laktoosi-intoleranssi mulla on aikanaan testattu, joten maidosta en usko oireiden tulevan. Jos siellä ruudun toisella puolella on ketään vastaavasta ongelmasta kärsinyttä, mielellää kuulisin miten olette saaneet hoitoa/löytäneet syyn!


4 kommenttia:

  1. Jos veikkaat allergiaa, niin melkein suosittelisin menemään testeisin - testaamaan ne yleisimmät sekä ehkä myös jotkin lisäaineet tms.. Koska jos nyt jätät jotain "syyttä" pois, niin esim. viljoihin paluu saattaa olla vaikeaa. Koska sitten niille herkistyy tms - tällaista minulle ainakin sanottiin, kun yritän selvittää omaa allergian lähdettä tällä hetkellä..

    VastaaPoista
  2. Okei, mä en olekaan tollasesta herkistymisestä kuullut, mutta hyvä tietää! Enkä mä kyennyt aamupuuro jättämään edes pois :) Menen maanantaina työterveyslääkärille, jos saisin sitä kautta lähetteen ihotautilääkärille. Mietin myös sitä, kun mulla ei mitään sisäisiä oireita, vatsaongelmia tms edes ole :| Niitähän maito- ja vilja-allergiat yleensä aiheuttaa.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa. Googletin äsken "ihottuma huulten ympärillä" ja löysin tämän blogikirjoituksen. Minulla on saman näköistä ihottumaa huulten ylä- ja alapuolella ja kiristää ja polttelee usein. Onko sinulle löytynyt ratkaisua tähän vaivaan? Ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni. Olen itsekin miettinyt allergiatestejä, sillä ei mikään rasva tms. Tähän ole auttanut. Kesällä oli naama parempi, mutta syksy, talvi kevät ovat ihottuman kukoistusaikaa. Kellään en ole vastaavaa nähnyt, joten olen aika yksin asiani kanssa. Kiitos jos jaksat vastata!

      Poista