sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Itselläni näyttäisi olevan vakiintunut kirjoitustahdiksi nyt melkeinpä kerta/viikko, vaikka useammin haluaisinkin kirjoitella. Harmi vain kun aikaa on rajallinen 24h vuorokaudessa, heh.

Vuosi vaihtui tiistaina mukavasti. Oltiin isommalla porukalla erään ystäväni luona. Iltaan mahtui lautapelejä, hyvää ruokaa ja raketteja. Pari lasia skumppaakin maistelin. Kotiuduttiin kahden maissa ja kummasti sitä uni maistuikin, sillä herättiin keskiviikkona vasta 10.30. Jotenkin tuo pimeyskin kyllä vaikuttaa siihen, että aamuisin on niin väsynyt. Onneksi ollaan kuitenkin menossa valoisampaan suuntaan. Arkea olenkin yrittänyt piristää värikkäillä ruuilla.




Keskiviikon treenin jälkeen iski ihme nuha. Nenä alkoi vuotaa ja aivastutti. Ajattelin että menisi yön aikana pois yhtä nopeasti, kun tulikin, mutta työnteosta ei torstaina meinannut tulla mitään, joten luovutin ja käytin torstai-iltapäivän nukkumiseen ja perjantainkin lepäsin. Nyt kuitenkin olo on mitä mainioin.

Eilen oli vuorossa intervallit ja tänään pk-sykkeellä reilun tunnin mittainen lenkki. Jännittää valmiiksi jo huominen salitreeni. Se on aina hienoa, että ihmiset innostuvat liikunnasta näin vuoden vaihtuessa, mutta kurjaa itselle, kun lyhyet palautusajat vaativat mielellään mahdollisimman tyhjän salin. 

En muista että olisin itse koskaan tehnyt mitään erityisiä uudenvuoden lupauksia. Poikkeusta ei tapahtunut nytkään. Jotain konkreettisia tavoitteita voisin itselleni silti asettaa:

  • Pyrin mahdollisimman stressittömään tilaan ja tunnistamaan stressitekijät itsessäni mahdollismman nopeasti, sekä kitkemään ne pois.
  • Yritän suhtautua haasteisiin pitkäjänteisesti, turhautumatta.
  • Uudet tilanteet/asiat jännittävät minua melkoisesti. Käytän etukäteen valtavasti energiaa valmistautuessani tällaisiin hetkiin. Jos jännityksen saisi käännettyä positiiviseksi asiaksi?
  • Pyrin pitämään kokonaisvaltaisesti huolta kehostani
  • Positiivisella asenteella eteenpäin
Alkoi näitä kirjoittaessa naurattamaan. Kuten olen joskus aiemminkin todennut, stressaan oikeastaan mistä vaan maan ja taivaan väliltä. Tällainen perinteinen stressattava asia on mm. "Mitenköhän paljon salilla oikein on porukkaa? Pystynköhän varmasti tekemään oman treenini kuten se pitäisi tehdä. Mitä jos palautusajat venyvät? Sitten menee kaikki pieleen :D" Tuntuu kyllä välillä että oikein tekemällä teen elämästäni turhan hankalaa. Jos tähän saisi vaikka jonkinlaista muutosta.

1 kommentti: