keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kyykky

Voisi olettaa, että kyykky on ihmiselle mahdollisimman luonnollinen asento ja niinhän se on, ainakin pikkulapselle. Hyvin helpon näköistähän se on.

(lainattu: http://jetstream.hubpages.com/hub/The-benefits-of-squatting)

Tästä ei ole montaa vuotta, kun en itse päässyt kyykkyyn kaatumatta. Muistan kyllä miten paljon huvitusta tuo muissa aiheutti, kuten myös itsessänikin. Jossain vaiheessa tajusin, että ei tästä tule mitään jos en kyykkyyn pääse kaatumatta ja pyysinkin apua fysiatriveljeltäni. Liikkuvuusharjoittelua säännöllisen epäsäännöllisesti noudattamalla liikkuvuuteni parani hitaasti.

Vihasin pitkän aikaa kyykkäämistä ja tuntui että siitä ei tule mitään. Osaltaan tähän vaikutti se, että olen luonteeltani hyvinkin malttamaton ja tokihan minun olisi pitänyt päästä isoihin painoihin mahdollisimman nopeasti. Tein syksyllä venäläistä penkkiohjelmaa ja sain penkattua kerran 60kg. Tuolloin mietin että jotain taitaa olla vialla, kun penkistä nousee 60kg ja pystyn kyykkätä vain 30kg. Päätinkin että aloitan kyykyn harjoittelemisen kerran viikossa ja nostan joka viikko 2,5kg painoja, mikäli pystyn tekemään 3 x 10 sarjan.

Liikkuvuutta parantamaan sain mieheltä ihan parhaan joululahjan, Inovin kyykkykengät, jotka mies oli löytänyt vieläpä oikeassa koossa (35,5!)


Näitä olen nyt muutaman kerran kokeillut ja sain tehtyä 3 x 10 sarjan jo 50kg kilolla. Hiljaa siis hyvää tulee.




Hauska huomata, että entisestä inhokkiliikkeestä on tullut kärsivällisen harjoittelun jälkeen yksi lempiliikkeistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti