keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Niskan hoitoa

Alkuviikko on sujunut ilman salikäyntejä. Olen käynyt iltaisin crossaamassa vajaan tunnin ajan ja kyllähän se henkisesti tuntuu ikävältä, kun ei pääse treenaaman. Nyt vaan on tehtävä kaikki mahdollinen, että kivuista päästään eroon.

Eilen kävin illalla vielä syvävenyttelytunnilla ja taidan ottaa tuon jatkossa ihan säännölliseksi viikko-ohjelmaani.

Olen yrittänyt helpottaa niskajumeja seuraavin keinoin:



  • Tämä laite niskan alle siten, että tuo rullaosa tulee kallonpohjan alle. Muodostan U-kirjainta 3 x 20 kertaa ja kahdeksikkoa 3 x 20 kertaa. Tämän jälkeen vielä leuka rintaan, siten että muodstuu tavallaan painetta, tässä asennossa 10 sekuntia ja niskan vapautus -> veri alkaa kiertämään. Tämä 10 kertaa.
  • Piikkimatto putkirullan päälle ja sekä selin makuulla, että molemmille sivuille kääntyen itselle sopiva aika. Olen pitkänyt päätä n. 3min/asento
  • Piikkimatto normaalisti selän alla ja tässä makuu. Riippuen kauanko itselläni on ollut aikaa, olen maannut piikkimatolla 5-10min
  • Putkirulla ilman piikkimattoa niskan alle. Tässä pään kääntelyä puolelta toiselle ja suoraan makuuasennossa ihan pientä rullausliikettä
  • Voltaren fortea / Tiikeribalsamia kipualueille nukkumaan mennessä

Söin reilun viikon tulehduskipulääkkeitä ja lihasrelaksantteja, mutta lopetin näiden käytön eilen, sillä en usko, että pidemmän päälle on kannattavaa.

Tällä hetkellä tykyttävää kipua ei ole, mutta tuohan sai alkunsa aina salilla käydessä. Tunnen että lavan alueet ovat jumissa ja aamulla jomotti kokonaisvaltaisesti päätä, mutta pahin särky meni onneksi ohi.

Huomenna olisi 90min hieronta varattuna ja toivon että paikat saadaan viimein auki. On kyllä käsittämätöntä, sillä koskaan aiemmin, ei jumitukset/päänsäryt ole näin kauan kestänyt. Etenkin kun olen pitänyt taukoa salista.

Jännittää melkoisesti perjantain jalkatreeni. Haluan uskoa siihen, että kipua ei tuolloin synny. Aika toivotontahan tämä alkaa olla, jos en vieläkään voi kivuitta treenata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti