maanantai 12. tammikuuta 2015

Oikeanlaisen ruuan vaikutus kehon toimintaan

Saadessani vuoden vaihteessa ruokavalion, jolla lähdettiin liikkeelle, olin aivan varma että tulen paisumaan kuin pullataikina. Aikaisempaan ruokailuun verrattuna tuntui että ruokaa sai olla mättämässä alas jatkuvasti ja paljon. Kuusi kertaa päivässä ja ihan kunnon annoksia.



Etenkin hiilihydraattien osuus ruokavaliossani kasvoi ja paljon. Valmentajan mukaan tällä ruokamäärällä ei ole tarkoitus kerätä paljoa kiloja lisää, vaan auttaa lihasta kasvamaan, mutta pelkäsin että kohdallani käy niin, eikä aineenvaihduntani pelitä.

Ensimmäisten päivien jälkeen vaa´alla käydessä vaaka näytti kasvavaa lukemaa. Sain kuitenkin ohjeistuksen olla kiinnittämättä liikaa huomiota lukemaan ja tiedon että parin viikon aikana vasta nähdään mihin suuntaan ollaan menossa.



Olen olut itse sitä mieltä että paisun ja turpoan hiilihydraateista, eikä kehoni kestä niitä lainkaan. On ollut huojentavaa huomata, että olen ollut väärässä. Painon vaihtelut ovat olleet viikon aikana suuria, mutta sekä ylös, että alaspäin. Tänä aamuna painoin 1,2kg vähemmän, kuin ensimmäisissä yhteistreeneissä. Lukemat vaa´alla eivät siis kerro läskistä vaan nesteiden vaikutuksesta kehoon. Kreatiini tietenkin kerää nestettä, kuten myös hiilihydraatit.

Uskon että paras päätökseni oli palkata valmentaja, keneen voin hyvillä mielin luottaa. Itse ruokavaliota koostaessani (vaikka tiedän kyllä mikä on terveellistä ja mikä ei), laitoin kalorit ja hiilarit alakanttiin. Tämä johtaa tietenkin verensokerin laskuun ja siihen että tulee tunne, että nyt on äkkiä vain saatava jotain ruokaa. Tämä jokin ruoka jolla nälän täyttäisi, ei välttämättä aina ole se optimaalisin vaihtoehto, mikäli yllättävään nälkään ei ole varautunut.



Mitään erityisiä mielihaluja en ole toistaiseksi kokenut. Päin vastoin viikonloppuna on tehnyt hankaluuksia saada kaikki ruoka syötyä, kun hereilläoloaika on arkea lyhyempi.

Vapaasyöntipäiviäkin löytyy pari kuukaudesta. Tavoitteena olisi välttää tuolloin liiallista sokerin syöntiä, kun siitä on näin hyvin päässyt eroon.

Mukavaa alkanutta viikkoa lukijoille :)



2 kommenttia:

  1. Näyttää hyville ruoille. Ja se on kyllä mukava, että on löytynyt valmentaja, johon voi luottaa. Helpottaa kummasti! :) Mitä noissa hapankorpuissa (vika kuva) on päällä? :>

    VastaaPoista
  2. Joo ehdottomasti. Helposti sitä itse syö joko liian vähän tai sitten kun nälkä yllättää, tulee ahmittua liikaa ruokaa :) Nyt tuntuu sille, että verensokeri pysyy tasaisena tämän ruokavalion ansiosta.Hapankorppujen päällä on mikrotettua munanvalkuaista :D

    VastaaPoista