keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Oma tyyli

Mikä on oma tyylini, siinäpä vasta hyvä kysymys. Oma pukeutumiseni ei vastaa tyylejä, jotka miellyttävät silmääni. Syy tähän on käytännöllisyys, sekä oma ruumiinrakenne. Haasteita asiaan tuo se, että olen n. 30 vuotias ja työnkuvanikin edellyttää suht siistiä, ei kuitenkaan virallista pukeutumista.

Työpäivän jälkeen käyn arkisin salilla n. 4 päivänä viikosta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laukun asemaa toimittaa treenikassi. Kaapista toki löytyy enemmän kuin tarpeeksi kauniita käsilaukkuja, mutta niiden käyttäminen arkena jää hyvin vähälle. Pidän kauniista laukuista ja haluaisin käyttää niitä useamminkin mutta käytäntö sanelee tässä sen millä mennään. Täytyy myös miettiä mitä päälle laittaa, kun vaatteet joutuu sullomaan treenikassiin. Kovin helposti rypistyviä yläosia ei oikein voi käyttää.

siinä "kaunis" työlaukkuni virkaa toimitava treenikassi, joka painaa aamuisin sen 5 kiloa :D

Muiden ihmisten päällä kauniilta näyttävät mm. ohuet silkkipuserot, rennot bleiserit, siistit vahapintaiset mustat housut yhdistettynä kauniisiin korkokenkiin. Se miltä itse näytän kyseisissä vaatteissa ei valitettavasti kohtaa lainkaan sitä miltä vaatteet näyttävät muiden päällä. 

Näin yleistäen voisi sanoa, että minun silmään kauniit vaatteet istuvat parhaiten hoikan/sopusuhtaisen ihmisen päälle. Olen itse lyhyt, 155cm ja oman kokemuksieni mukaan vaatteet suunniltellaan +160cm henkilöille. 

Muutaman kerran olen kokeilut siistiä silkkipaitaa -> hihat liian pitkät, haasteita tuottaa myös oikean kokoisten avokkaiden etsintä, kun jalan koko on 34/35. Ei siis toivoakaan, että voisi käyttää kauniita korkokenkiä, ellei ole valmis maksamaan niistä n. 200e. Farkkuja myydään pääsääntöisesti "32 pituudella, kun oikea pituus olisi "28/"30. Kun lyhennät "32 farkkuja, mudostuu polvipussi aivan väärään paikkaan ja lopputulos ei ole lainkaan imarteleva. Vahapintaiset housut istuvat muiden päälle, mutta itselleni ne tuntuvat vierailta. 

Housujen osalta olen päätynyt mustiin farkkuleggingseihin Dr. Denimiltä/Bik Bokilta. Niitä kun voi lyhentää ilman että polvissa roikkuu pussit. Onhan se tylsää käyttää pääsääntöisesti samanlaisia housuja päivästä toiseen, mutta mustat housut ovat siistin näköiset työkäyttöön.

Tykkään pitää töissä myös näitä Vilan perusmekkoja, mielestäni ovat siistejä ja näissä ei omat mittasuhteet vaikuta istuvuuteen niin paljoa.


Jos vain olisi mahdollista, pukeutuisin treenivaatteisiin jatkuvasti. Istuu hyvin päälle, eikä purista mistään ;) Olisi mukava päästä joskus ammattilaisen stailatavaksi ja nähdä minkälaiset vaateyhdistelmät minulle sopisivat. Vaateostokseni voi jakaa kahteen: työvaatteisiin ja treenivaatteisiin. Kadehdin kyllä ihmisiä, joilla on silmää pukeutua tyylikkäästi. Itse koen olevani tyylikkäästä pukeutumisesta usein kovin kaukana.



Ylläolevissa vaatteissa viihdyn parhaiten :)



2 kommenttia: