perjantai 30. elokuuta 2013

Kevyempi viikko

Tämä viikko mulla on ollut kevyempi viikko, eli treenitkin on ollut vähän erilaisia :)
Maanantaina kävin tekemässä ihan normaalin etureidet-rinta-ojentajat-olkapäät treenin joka meni ihan ok.

Tiistaina pidin välipäivän ja kävin huollattamassa kynnet. Oli kyllä jo ihan aika, kun edellisestä huollosta oli kulunut 5 viikkoa ja kynnet oli niin pitkät, että tökin niitä jatkuvasti joka paikkan :D

Keskiviikkona kävin työkaverin kanssa työpaikan salilla. Oon kerran aikaisemmin käynyt siellä ja täytyy kyllä kehua tuota. Salilta löytyy hack-laite, jota "kotisaliltani" ei löydy, muutenkin tilaa oli riittävästi ja ainakin omaan treeniini löytyi kaikki tarvittava. Ainoastaan parempaa kyykkypaikkaa olisin kaivannut :)
Tein siis tuolla salilla selän ja takareidet. Kiva oli kokeilla hack-kyykkyä väärinpäin, jolloin sain takareisille tuntumaa. Täytyy kyllä jatkossakin joskus tuolla vierailla. Jos matka kotiin olisi lyhyempi, olisi se kyllä helpompaa.  Melkein tarvitsisi meinaa käydä samalla suihkussa, sillä etenkin kun ilmat kylmenee, olisi mukavampi matkustaa ennemmin puhtaana, kuin hikisenä junassa. Vaikka oli mulla vaihtovaatteet sentään mukana ;)

Eilen, eli torstaina kävin cross training ryhmäliikuntatunnilla. Tunti kesti n.50min ja koostui kolmesta eri "patterista", joissa jokaisessa oli neljä eri liikettä. Alkuun jokaista liikettä tehtiin 2min, siirryttiin seuraavaan jne., sen jälkeen pieni tauko ja sama uusiksi minuutin toistoilla. Esimerkkinä yhdessä "patterissa" alkuun oli hauikset TRX-nauhoilla, sen jälkeen kahvakuulaheilautukset, kyykyt pumppitangolla ja viimeisenä ojentajat. Oli ihan mukavaa vaihtelua tämäkin ja ainakin sykkeen sai nousemaan mukavasti :)

Tänään, eli perjantaina mun veli pääsi katsomaan liikeradat salille. Tein maastavetoa, kyykkyä, leukoja ja loppuun vähän ojentajia. Nyt opin oikean hengitystekniikan mavessa ja uskalsin tuossa kokeilla kunnon painoja. 3 x 3 sain vedettyä 76,5kilolla, joka olikin ihan henkilökohtainen ennätys :D Onneksi oli tarkka silmäpari vieressä seuraamassa, ettei tekniikka hajonnut.

Leukoja tein ilman lisäpainoja ja lisäpainoilla. Muutama kuvakin suorituksesta napattiin







Vähän ehkä huonolaatuisia kuvia, kun on liikkeessä otettuja, mutta onpahan nyt vaihteeksi tänne jotain treenikuviakin :D

Kyykkyä harjoittelin sekä etukyykkynä, että normaalina. Painoja mulla kyykyssä oli hurjat 33,5kg, mutta kun on vielä tekniikka hakusessa, niin ei niillä painoilla ole mulle väliä :) Veljeltä sain kehuja liikkuvuuden parantumisesta, joten ilmeisesti en ole harjotteita turhaan tehnyt.

Alhaalta ponnistus

Siitä nousuun

..Ja lopussa pakaroilla puristus

Tänään oli siis onnistunut kerta salilla, kun sain harjoiteltua noita liikkeitä, joissa oon ollut epävarma tekniikasta. Huomenna mulla on itseni hemmoittelupäivä, kun ensiksi on varattu kampaajalle aika ja sen jälkeen olisi kokovartalohieronta :) Otan huomenna aloituskuvat Get Bigger-haasteeseen, johon jo ruokaohjeet tänään sainkin. Innolla odotan tulevaa!












sunnuntai 25. elokuuta 2013

Rento viikonloppu

Lauantaiaamun aloitin leipomalla protskupannaria, jonka ohjeen löysin Annan treeniblogista
Tein annoksen tuplana ja täytyy sanoa, että hyvää tuli :) Olisin ehkä aavistuksen pidempään kuin 30min voinut pitää uunissa, mutta seuraavalla kerralla sitten.


Aamupalan jälkeen lähdettiin käymään kaupungilla ja piipahdettiin kahvilassa nauttimassa capuccinot. Itse otin kahvin lisäksi riisipiirakan munavoilla, nam :)

Täältä omalta paikkakunnaltani Citymarketista löytyy salaattibuffa, josta voi koostaa n. paristakymmenestä eri vaihtoehdosta itselleen mieluisan salaatin. Sellaisen söin päiväruuaksi. Omaan salaattiin valitsin perus salaattipohjan lisäksi linssejä, kanaa, fetaa ja mozzarellaa.

Koska olin päässyt jo aamulla leipomisen makuun, päätin kokeilla Hulkin Bulkkikeittiöstä bongaamaani  Protskujuustokakkua Ja tuli muuten ihan mielettömän hyvää!!



Ei kyllä maultaan eronnut minun mielestäni juurikaan ns. tavallisesta juustokakusta. Tässä vielä resepti kakkuun:

Pohja

 400 g Philadelphia 3% tuorejuusto
- 250 g rasvaton maitorahka (esim. Ehrmann)
- 60 g FAST Pudding (esim. valkosuklaa tai caramel)
- 6 valkuaista
- Steviaa (esim. Hermesetas nestemäinen Stevia) -> Itse laitoin stveia sokeria 
- 2 rkl sitruunamehutiivistettä
- Loraus vanilja-aromia
+ 1 tl psylliumia ja 1 tl ksantaania (parantavat koostumusta entisestään)
(itse laitoin 2 tl psylliumia, kun ei tuota ksantaania ollut)

Kiille

- 10 g liivatejauhoa (esim. Dr Oetker)
- 125 g mansikoita
- 2 dl Fun Lightia (esim. granaattiomena-mansikki)
- 1 dl kuumaa vettä

Valmistusprosessi on varsin yksinkertainen. Kaikki ainesosat heitetään kulhoon ja sekoitetaan kunnolla. Taikina kaadetaan vuokaspraylla voideltuun piirakka- tai kakkuvuokaan, ja kakkua paistetaan 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Uunin jälkeen kakun annetaan jäähtyä, minkä jälkeen se voidaan laittaa jääkaappiin pariksi tunniksi. Tämän jälkeen tein kiilteen kakun päälle.
Mansikat pilkotaan ohuiksi siivuiksi ja asetellaan tasaisesti kakun päälle. Fun Light ja kuuma vesi sheikkerin pohjalle, gelatiin perään ja lusikalla sekaisin. Seos kaadetaan kakun päälle, ja lopuksi kakku laitetaan ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.
Iltaruuaksi tein hamppareita. Sämpylän tein karppisivujen mantelileivän reseptillä. Tuota olen kokeillut useasti ja hyvää tulee! :) Pihvit valmistettiin tietenkin myös itse. Kyllä kelpasi leffaa katsella näiden herkkujen kanssa.


Viime yönä nukuin pitkästä aikaa kunnon yöunet ja heräsin aamulla vasta yhdeksän jälkeen. En muista koska viimeksi olisin nukkunut kahdeksaa pidempään :D Teki varmasti ihan hyvää. Kävin tekemässä salilla hauikset ja vatsat ja lopuksi aerobista 20min. Soudin ensimmäisen 5min, sen jälkeen 5min kuntopyörällä polkemista, 5min crossailua ja lopuksi juoksumatolla 5min.

Perjantain treeni meni hyvin selälle, sillä latsit on edelleen kipeät. Ehkä leuat lisäpainolla tai kulmasoutu tangolla sai erilaista ärsytystä aikaan. Ensi viikko on liikunnoilta suunniteltu kevyemmäksi ja lauantaina pääsen hierontaan <3

Tällä viikolla tuli liikuttua seuraavanlaisesti:

Ma: Työntävät 1h 20min
Ti: Selkä ja takareidet 1h 20min
Ke: -
To: Työntävät volyymi 1h, crossarilla 20min
Pe: Selkä ja takareidet 1h 15min
La: -
Su: Hauis + vatsat 1h ja aerobista 20min

Yht. 6,6 tuntia

Lisäksi liikkuvuusharjoituksia keskiviikkona, lauantaina ja sunnuntaina (n. 20min/kerta).

Mitenkäs muiden viikonloppu sujui?


perjantai 23. elokuuta 2013

Lääkärikäyntiä ja leuanvetoa

Tänään mulla oli vapaapäivä töistä, sillä ohjelmassa oli lääkärikäynti ja kurssikirjan metsästys :)
Sain tosiaan kuulla sunnuntaisen magneettikuvauksen tulokset ranteesta. Mitään sen erikoisempaa, kuin röntgenkuvissa näkyi - ei löytynyt. Mun kyynärluu siis on vaan ihan käyrä. Rannetta ei lähdetä leikkaamaan, ellei se ala haittaamaan työntekoani, sillä leikkauksessa on iso riski ranteen toiminnan kannalla. Jos mulle olisi sattunut jokin onnettomuus esim. vuoden sisään, jonka vuoksi ranne olisi mikä se nyt on, niin leikkaus tehtäisiin. Nyt kuitenkin tuo rakenneongelma voi olla ihan synnynnäinen, kun mitään loukkaantuimista ei kukaan muista, joten ranteen muut osat on sopeutuneet tähän poikkeamaan.
Sain kuitenkin fyssarilta ohjeet rannejumppaan, jolla voin vahvistaa tukilihaksistoa, mikä on tärkeää. Mulla kun on muutenkin niin kapeat ranteet.

Lääkärikäynnin jälkeen tehtävänä oli suunnistaa erääseen Helsingin yliopiston kirjastoon, hakemaan kurssimateriaalia ensimmäiseen Avoimen yliopiston kurssiin. Loppujen lopuksi löysin perille ja sain kirjankin lainattua. Tuntuupas oudolta alkaa taas opiskelemaan, viimeisestä kirjastokäynnistäkin on jo useita vuosia aikaa :)

Saatiin miehen vanhemmilta oman pihan satoa, avomaankurkkuja ja luumuja. Luumut on älyttömän hyviä, kurkkuja en oo vielä uskaltanut maistaa. En muuten ole vissiin ikinä edes maistanut avomaankurkkua :D


Kävin apteekista ostamassa Minisunin monivitamiini- ja hivenainevalmistetta, sillä vanha Rainbown vastaava loppui. Uskoisin että tuo Minisun imeytyykin paremmin.


Eilen oli ohjelmassa operaatio vaatehuoneen siivous ja järjestelin kaikki urheiluvaatteet paikoilleen. Otin pari hienoa kuvaa mun yläosista tänne laitettavaksi :D


Siinä hienosti järjestelty ensiksi sängylle t-paidat, pitkähihaiset ja topit.


Ja siinä taas osa urheilurintsikoista. Täytyy muuten todeta, että nuo Niken topit on ihan loistavia ainakin tällaiselle pienirintaiselle ihmiselle :) Sopivasti tukea ja hyvän tuntuiset päällä.


Rintsikat, housut ja topit "siistissä" järjestyksessä :D
Aika mustalta näyttää toi housuosasto. Väriä onneksi tuo noi viimeksi ostetut siniset Röhnisch-merkkiset housut ja harmaat Bia Brazilit. 

Eilen kävin tekemässä volyymipainotteisena työntävät ja tänään oli takareisien ja selän vuoro. Tein piiiitkästä aikaa kulmasoutua tangolla ja siinä sain kyllä erittäin hyvän tuntuman selkään.
Lisäksi tein leukoja ihan suorilta käsin alhaalta ylös ja ensimmäisellä kerralla sain puhtaat 12 leukaa ja toisella kertaa 5kg lisäpainolla 7 puhdasta leukaa :) Tavoite olisi ensi maaliskuun loppuun 10kg lisäpainolla 10 leukaa :D 


En malttaisi odottaa syyskuun alkua ja silloin alkavaa Nettitreenin Get Bigger haastetta. Kivaa saada uusi saliohjelma ja ruokavalio. Täytyy ottaa sitten ennen/jälkeen kuvat :P

Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille!






keskiviikko 21. elokuuta 2013

Magneettikuvausta ja alkuviikon liikuntoja

Tuntuu kyllä että aika menee nopeasti eteenpäin. Puolessa välissä viikkoa ollaan jo.
Sunnuntaina kävin ranteen magneettikuvauksessa, matkoineen meni siihenkin touhuun 4 tuntia. Toivottavasti nyt röntgenkuvia selkeämpiä tuloksia löydettäisiin. Mulla on siis vasen ranne kipuillut säännöllisen epäsäännöllisesti vuoden verran. Tuo rajoittaa salilla käydessä mm. hauiksen suoralla tangolla, kapean penkkipunnerruksen, ranskalaisen punnerruksen...Oikeastaan kaikki liikkeet, joissa ranteeseen kohdistuu ulkokiertoa. Röntgenkuvista syyksi löytyi ranteen luu, joka on ihan vino. Mutta voi olla että se on ollut vino koko elämäni ajan, joten sitä ei ihan heti lähdetä operoimaan, kun sitä ei tiedä miten muu ranne regoi siihen jos tuo virhe siitä korjataan. Perjantaina kuitenkin saan tietää nuo magneettikuvauksen tulokset. Taisin olla vähän väsynyt, sillä nukahdin ilmeisesti sinne putkeen :D Meteli oli aika kovaa, mutta ei ilmeisesti mun unia haitannut.

Sunnuntaina kävin vielä salilla tekemässä kevyesti volyymina takareidet ja selän. Maanantaina oli vuorossa etureidet, rinta, olkapäät ja ojentajat ja edelleen vähän vaivaa ojentajat ja kun en niihin saa mielestäni tarpeeksi tuntumaa.Tiistaina, eli eilen oli takareisien ja selän vuoro ja hip thrustilla varmistin sen että sain persuksiin kunnon tuntuman :) Myös selkäpenkissä 10kg lisäpainolla, niin että toinen jalka on vain tuettu, sain hyvän tuntuman sekä takareisiin, että selkään. Tuota liikettä kyllä suosittelen!

Ensi viikolla mulla on tiedossa kahden tunnin kokovartalohieronta lauantaille ja muutenkin meinasin pitää vähän kevyemmän viikon. Nettitreenin Get Bigger-ohjelma alkaa 1.9, enkä halua olla silloin ihan jumissa :D En myöskään halua mennä hierontaan jalat tukkoisina, se ei meinaan tunnu kivalta!


Tänään mulla on ollut vapaapäivä  ja oon saanut kotona paljon aikaiseksi. On ollut myös vähän selvittelyä, kun aloitin taas koulun käynnin työn ohessa. Suoritan siis avoimesta yliopistosta aineopintoja. Hurjalta näytti ensimmäisen kurssin esseet, kun ei ole sellaisia tullut kirjoitettua sitten 2009 vuoden opinnäytetyön jälkeen. Kiirettä voi siis jatkossakin olla, mutta ainakin tuo aine on itseäni kiinnostava, joten toivottavasti kiire on kuitenkin mieluisaa :) Tarvitsee varmaan perjantaina lähteä tutustumaan helsingin yliopiston kirjastoihin.


Blogini ulkoasu on muokkauksen alla ja toivottavasti viikonloppuna valmis, tällä hetkellä saattaa siis näyttää välillä hieman oudolta :D


Viime viikon liikunnat näytti tältä:

Ma: Työntävät 1h20min
Ti: Lenkkeily 2h20min
Ke: -
To: Selkä ja takareidet 1h30min
Pe: Työntävät volyymi 1h10min
La: Hauis + vatsat 1h ja juoksumatolla reipasta kävelyä (6,7km/h) 20min
Su: Selkä ja takareidet volyymi 55min

Yhteensä: 8,6h



(www.theberry.com)

(www.tumblr.com)


sunnuntai 18. elokuuta 2013

Lisää liikkuvuutta

Liikkuvuus, tai oikeastaan sen puute, rajoittaa melkoisesti treenejäni. Mulla on todella kireät nilkat, lonkat ja lähentäjät. Olen onneksi saanut pätevältä fyssarilta hyvät mobilisointi ohjeet, joita säännöllisesti tekemällä liikkuvuuskin paranee. Tosiaan säännöllisesti tehden. Päätin ottaa kuvat liikkeistä tänne ja ohjeistaa saamieni ohjeiden mukaan, sillä en usko olevan vaivani kanssa yksin :)




Pohkeen venytys. Tämän voit tehdä esimerkiksi seinää vasten tai portaissa. Molempien pohkeiden venytys 3 x 20s.


Takimmaisen jalan pohkeen venytys. Tässä saat sitä paremman tuntuman, mitä kauempana taaempi jalka on. Pidä molemmat kantapäät maassa ja nojaa eteenpäin pitäen samalla taaemman jalan polvi suorana. Toistot 3 x 20s/jalka.


Nilkan liikkuvuusharjoitus. Tätä varten tarvitset kuminauhan. Laita kuminauha etummaisena olevan jalan nilkan ympärille, vedä se tiukaksi taaimmaisen jalan alle. Mitä tiukemmalla nauha on, sitä paremman vastuksen saat. Lähde taivuttamaan etummaista jalkaa polvesta eteenpäin. Tee toistoja per jalka 30. Pyri viemään polvea mahdollisimman eteen työntäen. Pidä kantapäät maassa.



Pakaran venytys. Voit tehdä liikkeen kahdella eri tavalla: joko selkä ylhäällä (yläkuva) tai painamalla rintaa lattiaa kohti. Toinen jalka tuodaan eteen noin 90 asteen kulmaan ja toinen jalka viedään suoraksi taakse. Tämän jälkeen "istutaan" venytettävän pakaran päälle. Venytys 30s / jalka.


Lonkan venytys. Vie toinen jalka eteen 90 asteen kulmassa ja tuo lantiota eteenpäin lyhyin pumppaavin venytyksin (ei siis pitkää tasaista venytystä). Tee venytystä noin 30s ja toista sama toiselle jalalle.

Valitse kahdesta alla olevasta liikkeestä toinen. Makuuasennossa tehtävä on helpompi, mikäli lonkat ovat kovin kireät.


Käy makuulteen seinän viereen ja vie peppu seinään kiinni. Levitä jalat sivuille. Saat sitä paremman tuntuman, mitä leveämmälle haara-asennon saat tehtyä. Pysy tässä asennossa 10 minuuttia. Mikäli koet tarpeelliseksi, voit välillä vähän ns. höllätä venytystä ja kaventaa haara-asentoa.



Tämä liike on ylläolevaa aavistuksen haasteellisempi, mutta toteututus on sama. Etsi esimerkiksi jokin tolppa tai vastaava josta saat käsillä tuen. Levitä jalat polvista auki ja tuo kyynärvarret jalkojen sisäpuolelle. Tässä liikkeessä saat venytyksen tuntumaan sitä enemmän, mitä enemmän levittät jalkoja ulospäin. Pysy asennossa 10min. Mikäli liike alkaa tuntua ikävältä, voit välillä rentouttaa itsesi asennosta ja palata taas takaisin.


Lähentäjän venytys. Etsi pöytä, rahi tai jokin taso johon saat toisen jalkasi laitettua. Mitä korkeammalla taso on, sitä paremman venytyksen saat (alle vyötärön riittää kuitenkin hyvin). Lähde viemään itseäsi alaspäin, kuten menisit kyykkyyn. Pyri pitämään maassa oleva jalka siten, etttä polvi menee jalkaterän kanssa samansuunatisesti. Tee "kyykkyjä" 30 per jalka ja voit toistaa tämän 3 kertaa/jalka.

Näitä harjoitteita ei saa tehdä heti treenin jälkeen, kun lihaskudos on vielä "rikki".

Voit tehdä harjoitteita:
  • Jalkojen lepopäivänä
  • Aamulla/illalla riippuen siitä mihin vuorokauden aikaan treenit ovat. Ennen treeniä harjoitteita ei kuitenkaan suositella tehtäväksi

Olen itse huomannut, että oma liikkuvuuteni on edellä esitettyjen venytysten avulla parantunut. Tosin, oma liikkuvuuteni oli alunperin aika olematonta ja aiheutti vaikeuksia mm. kyykyssä ja jopa prässissä. Erityisesti nilkan huono liikkuvuus aiheutti ongelmia! Kaikkia venytyksiä en aina ennätä tehdä, mutta tällaisessa tilanteessa pyrin valitsemaan ainakin yhden 10min venytyksen ja muutaman muun venytyksen :)


lauantai 17. elokuuta 2013

Huh mikä viikko

Vauhtia ja kiirettä on tällä viikolla riittänyt, eikä aikaa tai energiaa ole iltaisin bloggailuun valitettavasti löytynyt :(
Paluu töihin ja arkeen tapahtui siis maanantaina ja yllättävän kivuttomasti sain itseni ylös klo 5.05.

Maanantaina kävin tekemässä perinteisen työntävien treenin joka kulki hyvin lukuunottamatta sitä, että sali oli ihan täyteen ammuttu ja edelleen tossa polvien yläpuolella etureisissä on kova kipu prässiä tehdessä. Uskoisin että jotkut kiinnikkeet siinä on jumissa.

Tiistaina päätettiin kaverin kanssa lähteä reippaalle kävelylenkille. Juoksin ensiksi 5km ystäväni luokse ja lähdettiin siitä reippaasti kävelemään. Päätettiin mennä vähän uusia reittejä ja niinhän me lopulta löydettiin itsemme keskeltä heinäpeltoa motarin varresta :D Huhhuh, kummallakaan ei ollut puhelinta mukana (jatkossa syytä olla..) ja pienten harhailujen jälkeen löydettiin myös takaisin ystävälleni. Lenkki veikin aikaa yhteensä kevyen 2h20min. Oli pakko soittaa mies hakemaan mut, sillä ei olisi todellakaan ollut voimia juosta kotiin takaisin.

Keskiviikko oli pyhitetty sille, että varailtiin majoituksia kevään Jenkkien reissua varten. 3viikkoa ollaan siis maalis-huhtikuussa Floridassa, tästä matkasta voisin kertoa lisää myöhemmin :)

Torstaina oli aika laittaa takapuoli tuleen, eli selkä ja takareidet oli treenin alla. Liikkuvuusongelmistani johtuen en oikein tahdo saada leveällä prässillä tuntumaa ja kyykky on ihan no no, eli se on vasta HYVIN harjoitteluasteella. Päätinkin tehdä taas hyväksi todettua hip thrustia. Yläselkä steppilaudan päälle ja tanko syliin. 5 x 15 sarjat ja aina viimeisillä toistoilla piiiitkä pito. Voin kertoa että nyt kyllä oli loistava reeni pitkästä aikaan :) Lisäksi tein romanialaista mavea, harjoittelin normi mavea ja yhden jalan prässiä jaloille. Ylä- ja alataljaa selälle, sekä selkäpenkkiä.

Perjantaina oli vuorossa työntävät volyymina. Ihan kohtuullisesti kulki, vähän jouduin taas muokkaamaan, kun oli melko täyttä salilla. Ojentajat tuottaa mulle vähän päänvaivaa, kun ranteen vuoksi kapea penkki ja ranskalainen on ollut poissa kuvioista jo tovin.

Lauantaina eli tänään aamu alkoi herkullisilla protskuletuilla (massin Protein Pancakes). 2 lettua jaksoin syödä aamupalalla ja sen jälkeen lähdin salille tekemään hauikset ja vatsan.


Ja olipahan huonoin hauistreeni minkä muistan.. Voimat oli ihan jossain muualla, kun siellä missä olisi pitänyt :(
Pisti kyllä harmittamaan ja paljon. Loppuun kävelin reipasta vauhtia juoksumatolla 20minuuttia. Salin jälkeen tein itselleni munakokkelia kinkkusuikaleilla ja juustolla (2munaa+2valkuaista).


Laitoin petivaatteet tuulettumaan ja kävin ruokaostoksilla. Kaupasta kotiin ja välipalaksi söin aamupalalta jääneen letun mustikoilla ja lähdin treffaamaan kahvin merkissä kaveriani. Kiersin hetken aikaa kaupoilla ja tein mielestäni ihan hyvän löydön Intrer Sportista. Röhnischin siniset trikoot joiden lähtöhinta 57€ oli alennuksessa 27€ ja kun viikonlopun ajan sai vielä plussakortilla -20% oli hinta 21,95€. Noissa oli pieniä melkein huomaamattomia tahroja ja mainitsin niistä, niin housut lähti tasan 21€:lla mukaan.


Kotiin päästyäni katsottiin parin kaverini kanssa miesten keihään ja 200m finaalit ja hetki sitten sain lakanat vihdoin vaihdettua. Huomenna mulla on magneettikuvaus ranteesta Helsingissä ja se vähän sotkee päivää. Jäljellä olisi takareidet+selkä volyymilla, mutta molemmat on edelleen aika tukossa, joten katsotaan huomenna miten tuon kanssa käy. En ole viime viikon urheiluja kirjannut, joten loppuun vielä ne :)



Viime viikon urheilut:

Ma: Työntävät 1h30min
Ti: Takareidet ja selkä 1h20min
Ke: Porrasjuoksua ja lämmittelyksi 2km lenkki 45min
To: Työntävät volyymina 1h10min ja crossari 20min
Pe: Takareidet ja selkä volyymina 1h10min ja crossari 20min
La: -
Su: Hauis + vatsat 1h ja crossari 20min

Yhteensä: 7,9h



sunnuntai 11. elokuuta 2013

Vitamiineja ja lisäravinteita

Ihan älyttömästi en käytä lisäravinteita ja vitamiineja. Otan ne mitkä koen itselleni tarpeelliseksi.
Päivittäin aamu lähtee käyntiin näillä:


Minisun C+D vitamini purutabletti:
  • Vahva yhdistelmä C- ja D-vitamiineja, jotka tutkitusti lisäävät vastustuskykyä
  • Appelsiininmakuinen purutabletti
  • Sopii aikuisille ja lapsille
  • Laktoositon, gluteeniton, hiivaton, soijaton ja liivatteeton
  • Makeutettu sorbitolilla, ksylitolilla ja sukraloosi
  • Vaikuttavina aineina (1tabl) C-vitamiinia 250mg ja D-vitamiinia 25mikrog
  • lähde

Vaihdellen Mass Green Tea tai My Fat Burner

Green Tea kapseleissa
  • 500 mg vihreäteeuutetta per kapseli 
  • 50 % EGCG:tä 
  • Ainesosast; Camellia sinensis -uute, kapselin kuori (hypromelloosi, väri (titaanidioksidi)), magnesiumstearaatti.
My Fat Burnereissa

  • Tehostaa rasvan palamista ja lisää energisyyttä
  • 500 mg guaranauutetta per annos
  • 250 mg vihreäteeuutetta per annos
  • Ainesosat; Guaranauute, Garcinia cambogia-uute, vihreäteeuute, kapselin kuori ( gelatiini, väri (E129)), L-tyrosiini, L-karnitiini-L-tartraatti, Citrus aurantium-uute, inkiväärijuuriuute, B5-vitamiini, B6-vitamiini, kromipikolinaatti, dikalsiumfosfaatti, magnesiumstearaatti, piioksidi

Mass Omega3
  • 1000 mg kalaöljyä per kapseli
  • 180 mg EPA:ta ja 120 mg DHA:ta (omega-3) per kapseli
  • Ainesosat; Kalaöljy, gelatiini (kapselin kuori), d-alfatokoferoli (antioksidantti).
(lähde: www.mass.fi)

MSM-jauhe, tällä hetkellä käytössä

Puhdistamo MSM+C-vitamiini

  • MSM+C on yhdistelmä laadukasta OptiMSM-jauhetta, Luomu Amlamarja-uutejauhetta sekä limettiä. Jauhe sisältää MSM:n lisäksi erittäin runsaasti luonnollista C-vitamiinia, liukenee välittömästi kylmäänkin veteen ja maistuu hyvältä.
  • C-vitamiini on tärkeä osatekijä MSM:n toiminnalle etenkin kollageenin rakentamisessa tukikudoksia, ihoa yms. varten. Yleensä MSM:n kanssa suositellaan käytettäväksi jotakin C-vitamiinia ja puristamaan mukaan sitruunaa maun parantamiseksi. MSM+C yhdistää nämä kaikki puolet yhdeksi laadukkaaksi tuotteeksi. MSM+C sisältää lisäksi orgaanista hivenaine Molybdeenia, jota elimistö tarvitsee hyvään rikkiaineenvaihduntaan.
  • Yksi ruokalusikallinen MSM+C -jauhetta sisältää n. 500mg puhdasta, Luomulaatuisesta Amla-marjasta uutettua luonnollista C-vitamiinia, 7 grammaa MSM:ää ja 350ug molybdeeniä. Limettimehujauhe tuo juuri sopivan maun juomaan, jotta sen voi käyttää aivan sellaisenaan. (lähde: puhdistamo)

Biotiini Strong

  • Sisältää hiuksen ja kynnen keratiinintuotantoa aktivoivaa biotiinia, keratiinin rakennetta vahvistavaa rikkiä ja ihon kuntoon vaikuttavaa sinkkiä
  • B-vitamiineista biotiini aktivoi hiusjuuren soluja tuottamaan keratiinia, joilloin hius kasvaa ja vahvistuu
  • Kynsilevy koostuu kolmesta keratiinikerroksesta
  • Kynnen juuressa oleva vaalea, puolikuuta muistuttava alue on pehmeää keratiinia, joka kovettuu kovaksi keratiiniksi kynnen kärkeä kohti
  • Ei sisällä sokeria, laktoosia, gluteenia, hiivaa, soijaa tai maitoproteiinia
  • Koostumus;  1 tabletti sisältää: biotiinia 5 mg,  sinkkiä 15 mg,  metioniinia 40 mg (lähde: Yliopistonapteekki)

Monivitamiinitabletti, tällä hetkellä Rainbown monivitamiinihivenaine tabletti, joka sisältää A-, B-, C-, D- ja E-vitamiineja.


Treenin jälkeen otan palkkarin, joka on jo pitkän aikaa sisältänyt 20g Massin Recoveryä (makuna minttusuklaa)




Ja tähän sekoitan 10g Massin Wheytä, makua vaihdellen :) Yhteensä siis 30g jauhetta.



Tällä hetkellä käytössä on vanilija, stracciatella, banoffee ja cherry. Lempparina vanilija ja banoffee, mutta cherry ja stracciatella on myös hyviä!

Lisäksi tuo Fitnesstukulta tilaamani BCAA- mutta uskon siitä olevan enemmän hyötyä vasta dietatessa.



Mitä lisäravinteita tai vitamiineja te käytätte?

torstai 8. elokuuta 2013

Torstai on toivoa täynnä

Hehheh, mikä otsikko, enpä oikein väsyneempää keksinyt :D
Tänään tää bloggailu onkin aavistuksen haasteellisempaa, sillä meillä on olkkarin remppa meneillään (maalataan seinät), jonka vuoksi jouduin virittämään kännykällä yhteyden läppäriin ja lisäksi jätin ylätaljan narun väliin  etu- ja keskisormen (älkää edes kysykö miten :D) ja kynsiin koskee tällä hetkellä - paljon.

Eilen kävin juoksemassa portaita hyppyrimäessä. Alkuun lämmittelin 2km lenkin ja portaat juoksin 5 kertaa eri tyyleillä ylös. Hyvin sain sykkeen nousemaan max. 199. Ei siitä taida olla kuin pari vuotta, kun sain sen 220, huh. Loppuun hypin vielä kyykkyhyppyjä ylämäkeen. Hyvin sai tuntumaan sinne minne pitikin ;)

Harmi ettei mulla tuosta treenistä ole mitään kuvia, yksin kun olin, niin siinä ei paljoa kuvia oteta. Jouduin keksimään auton avaimillekin hyvän viritelmän ja laitoin ne urheilurintsikoihin, kun ei taskuja ollut shortseissa :D Voisi ehkä harkita Spibeltin tai vastaavan hankkimista.

Tänään tein volyymina työntävän treenin ja loppuun 20min crossarilla. En oikein tiedä mikä mun polvissa vihotteli, kun koitin tehdä prässiä kapealla, alkoi älyttömästi koskemaan juuri tuohon polven yläpuolelle. No vajaa neljä sarjaa pystyin tehdä, ennen kuin päätin kuunnella järjen ääntä ja lopettaa. Kokeilin korvata tuon etureisi painotteisella askelkyykkykävelyllä paino pään päällä, mutta tuota edeltäneet olkapäät teki melko tuskaista kävelystä. Ehkä kuitenkin ihan hyvällä tavalla :)

Muuten mun päivä on koostunut lisäksi myös tästä


Tiskasin käsin meidän lasivitriinin sisällön - 120 lasia, johtuen siis olkkarin rempasta :) Grillattiin myös pekonia ja parsaa, nam :)

Pari pose-kuvaa piti ottaa aamulla salille lähtiessä:






tiistai 6. elokuuta 2013

Täällä taas :)

Noniin, pienimuotoinen radiohiljaisuus päättyy nyt :) Hommattiin (tai no mies hommasi) uuden koneen, Asuksen Zenbookin. Hieman nopeammin tuntuu toimivan, kun vanhat koneet.

Viimeinen 1,5 viikkoa on koostunut isoista ihanista juhlista <3, Viron reissusta ja mökkeilystä tyttöjen kanssa.

Viime ma-ke oltiin tosiaan Tallinnassa reissussa. Ihana pieni irtiotto arjesta :) Mun täytyy ehdottomasti suositella teille vanhasta kaupungista ravintolaa nimeltä Von Krahli Aed Ihan uskomaton hinta-laatu suhde. Syötiin molemmat alkupalat, pääruuat, jälkkärit ja juotiin pullo viiniä ja selvittiin 55 eurolla! Ja ruoka oli erittäin hyvää!

Alkupalana tomaattikeittoa

Pääruokana broileria kasviksilla

Jälkkäriksi söin vielä vadelmasorbettia, mutta siitä ei ole kuvaa. Toisena iltana käytiin syömässä La Bottega nimisessä ravintolassa. Tuo oli hinnaltaan vähän kalliimpi, alku-, pää- ja jälkiruuat + 3 lasia viiniä ja olut 82e, mutta kokeilemisen arvoinen paikka tämäkin. Alkuruuaksi syötiin antipastot, pääruuaksi otin raviolia vuohenjuustolla täytettynä ja jälkiruuaksi juustokakkua :)


Älyttömiä shoppailuja en tehnyt, Pull&Bearista tarttui matkaan pari paitaa ja Nike-storesta -60% alennuksella ihanat limen väriset kollarit :)



Viime viikolla ehdin torstaina käydä tekemässä työntävien treenin ja perjantaina vetävät. Perjantaina suunnattiinkin kaveriporukalla mökille ja viikonloppu koostuikin rentoutumisesta ja paljuilusta :)
Sunnuntaina kun kotiuduin, kävin tekemässä vielä hauikset ja vatsat.

Tämä viikko onkin pyörähtänyt käyntiin normaalein treenein ja kyllä se taas pikkuhiljaa alkaa (toivottavasti) kulkea. Vähän on takkuisaa vielä ollut :D Vyötä oon päässyt kokeilemaan 2 kertaa ja hyvin tuntuu toimivan.

Ilmottauduin mukaan 1.9 alkavaan nettitreeni.comin 2kk kestävään Get Bigger-ohjelmaan. Toivonkin siis vähän vaihtelua löytäväni sitä kautta :)